Är det där en Vuvuzela i din ficka, eller är du bara glad att se mig?

Skaffade nytt abonnemang igår (199 kr i månaden, 199 kr i samtalspott varje månad, 38 öre minuten, 5000 fria sms per månad, obegränsad och fri surf) och fick en Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro på köpet. Hittills måste jag säga att jag är jävligt nöjd. Alltid nice att vakna upp och kolla sin email mitt i natten.

Måste dock erkänna en smått pinsam sak om min nya mobil... Något av det första jag gjorde var att skaffa en Vuvuzela-app. Samtidigt, livet är inte komplett utan en elektronisk Vuvuzela, eller hur?


//Johanna, ingen annan!

För att jag hänger på Memebase m.fl hela min vakna tid, basically




































//Johanna, ingen annan!

För att jag har den sämsta humorn man kan tänka sig


"What did the author of the Holy Sonnets' fiancé, Anne More, say when asked if dinner was ready?"
- "Just a second! I'm not Donne yet."

----------------------------------------------------------

Hata mig inte för att min humor är ovärd, men fan vad jag garvade!



//Johanna, ingen annan!

För att jag omöjligt kan läsa en bok i taget



Klickade hem den här godingen för runt en halvtimme sen, på Ebay. Visst är boken inte till mig, utan till syrran, men jag lär nog låna den någon gång och se om den är lika värd som originalspelen.

 



En ännu godare goding som jag klickade hem från samma försäljare alldeles nyss, fast inte till syrran då, utan 100 % till mig. Kan inte vänta på att få hem den om ca 2 veckor!




Som det märks på omslaget så är det här en bok för mig, på så sätt att den handlar om en awesome britt som helt enkelt är awesome. Har nästan läst färdigt boken, och trots att folk är out of character, plotten är lite tunn på sina ställen och det finns errors i hela timelinen (som att Reed "flippar" upp sin tricorder, trots att dessa tricorders inte kom förns TNG-eran, 200 år senare), så är den ändå väldigt läsvärd. Ja visst ja, och så skriver författaren som en 10-åring, men den är ändå läsvärd, som sagt.



Köpte denna Star Trek-bok för runt 2 månader sen, på sfbokhandeln här i Göteborg, och har inte tagit mig tid att läsa längre än runt 50 sidor i den, men det bådar gott för boken, måste jag säga. Visst är den 100 % uncanon, men jag tror ändå att jag kommer gilla det ganska skarpt, för jag har läst lite av vad som händer i boken, och en major thing (som dock tekniskt sett händer i boken innan) gör mig väldigt glad. Blir inga spoilers på det, dock, i hänsyn till mina Trekkie-vänner som kanske, mot all förmodan, läser detta.



En Star Trek The Next Generation-bok jag fick i present av Dessan för några år sedan. Har fortfarande inte läst ut den, men i helvete vad bra det jag har läst är! Visst är den förvirrande i början när man hoppar från plats till plats, skepp till skepp, mellan typ varje kapitel, men när man väl "fatta systemet", så att säga, så är den spännande, rolig och intensiv, men en stor dos awesome inmixad i det hela, i form av Q, så klart.



En TNG-bok jag fick i pris för en tävling jag deltog i på Star Trek db-forumet. Har (som med 99 % av alla böcker jag äger) inte läst ut den ännu, men är runt halvvägs, om jag inte minns fel. Får dock göra som med Q & A, och läsa om hela från början, för det var typ 2 år sen jag läste i den, tror jag. Handlingen kanske inte är den mest actionladdade av alla handlingar, men den är ändå jävligt nice (läs: mycket Geordi).



En annan TNG-bok, som jag också vunnit via den där förut nämnda tävlingen. Har dock inte tagit mig tid att börja med denna ännu, vilket kanske är bra med tanke på hur många böcker jag läser på samma gång. Kan dock tänka mig att den är väldigt värd. Allt som är Star Trek har ju en tendens att vara det, som jag hoppas att ni vet.


Holla at your boy!
(
Geezus, det var länge sen sist)


//Johanna, ingen annan!

För att jag inte har någonting bättre för mig

Siiter här och lyssnar på random musik på Spotify, kör en av de dagliga rundorna på Memebase, snackar lite med Björnen på Facebook och chillar i största allmänhet. Här är länken till min väldigt random Spotify-listar, mest för att, liksom (och ändå är det inte den som heter "Random" ens): Tips 'n stuff + Nostalgi

Shit, blev så jävla sugen på en ny Star Trek Enterprise-bok som finns snorbilligt på Ebay. Visst handlar det om typ 20 kr med frakt, men ändå... Äh, jag får nog gå in och köpa den senare.

Oh, kom just på att det idag är 15 dagar kvar tills jag åker ner till Skåne! Ska ju på Sci-fi Mässan i Malmö med Björn.
Inte långt kvar till FedCon XX nu heller, då 28:e April verkar närma sig med storsteg!

Nej fan, nu ska jag nog försöka ta mig ork att sätta på någon random film eller nåt. Jag vet, jag är inte känd för att kolla på många filmer direkt, men det känns lite "safe" att alltid göra det man redan vet hur man gör, vilket i mitt fall så klart är att kolla på tv-serier... Jaja, jag får la se vad det blir. Jag kanske fastnar framför Star Trek, The Big Bang Theory, FlashForward, Community, Smallville eller någon annan awesome serie trots allt, men det vore ju inte fy skam det heller.


Avslutar med en random bild för er som såg detta och tänkte "tl:dr":


Later.


//Johanna, ingen annan!

För att min nya bakgrundsbild är så sjukt värd




Fullkomligt älskar hur ond Travis ser ut, hur förförisk Hoshi ser ut, hur pissed off T'pol ser ut att vara, hur randomly glada Trip och Phlox verkar vara, och sist med inte minst hur äckligt awesome Reed är där mitt i bilden, med sitt "Japp. Så awesome är jag"-face.


//Johanna, ingen annan!

 


Plugg och Schlagertilltugg

Sitter här och nöter Brittisk litteratur, från Renässansen till Romantiken.
Som tur är är det riktigt intressant. Som otur är har vi en miljon olika saker att nöta in inför Måndagens tenta.
Men men, som vanligt får jag la hoppas att det går bra, antar jag.

Hur som helst, nu till det viktiga: Schlagerfinalen!
Hade tänkt åka bort till Subway på Vasagatan och använda min sista kupong inför dagens rysare. Ids inte stå och laga mat när jag har så mycket att plugga, och när jag har ett väldigt viktigt beslut framför mig ikväll: Vem ska få min röst i Schlagerfinalen?

Ok, jag tror aldrig att jag har lyckats rösta på den som vinner i slutändan, men det är la inte det viktiga? Huvudsaken för mig är att jag röstar på den som jag verkligen gillar, eller någon som jag verkligen vill se i Eurovision i Maj.
Då den lätt bästa låten redan åkt ut ("My Heart is refusing me" - Loreen) så är det inte direkt som att jag kan rösta på min absoluta favorit, så jag sitter här och funderar. The Monikers "Oh my god!" blir jag så sjukt glad av varje gång, men jag måste erkänna att ju fler gånger jag hör "Popular" med Eric Saade, desto bättre är melodin. Visst, texten suger, och den suger hårt, men jag vette fan om inte melodin faktiskt kompenserar för den usla texten, faktiskt.

Men men, nu ska jag nog dra, men för att lätta upp den spända stämningen så kan jag lägga till en vacker yonkoma (4-panel comic strip) jag hittade på min dator igår, innan jag går.





//Johanna, ingen annan!


För att jag aldrig tröttnar på dem


Sann kärlek dör aldrig


//Johanna, ingen annan!

FedCon XX - Transmission # 01

Som jag kanske hunnit nämna i förbifarten innan så har jag, Björn och Emelie bestämt oss för att åka till FedCon, Europas största sci-fi och Star Trek-konvent, i år.


Nu har vi fixat med de 3 stora sakerna inför konventet:
- Biljetter.
Dessa köpte vi för runt en månad sen, och visst var de inte superbilliga direkt, men det får de lungt vara värda. 
- Hotell.
V.I.P Hotel Düsseldorf blev det till sist, som ett av de absolut billigaste alternativen. Visst blir det förmodligen lite krångel med resor till och från konventet (har för mig att konventet ligger 7 km från hotellet), men det närmsta hotellet, hotellet där konventet hålls, var en aning för exklusivt för våra plånböcker, tror jag.

Hotellet där konventet hålls.


- Resa.
Emelie tar flyget ifrån Arlanda, morgonen den 28:e April, och landar i Düsseldorf runt 11.30. Jag åker ner till Björn i Skåne någon dag innan konventet, och sen stiger vi upp svintidigt den 28:e för att ta oss till Kastrup, Köpenhamn, varifrån vårt flyg går någon gång mellan 08.00 och 09.00. Landar gör vi runt 10.00, om jag inte minns fel.

Alla FedCons gäster går att se här, men följande är de jag är mest intresserad av:
- Marina Sirtis (Councelor Deanna Troi från Star Trek The Next Generation)
- Wil Wheaton (Wesley Crusher från Star Trek The Next Generation)
- Scott Bakula (Captain Jonathan Archer från Star Trek Enterprise)
- Robert Duncan McNeill (Tom Paris från Star Trek Voyager)
- Garrett Wang (Harry Kim från Star Trek Voyager)
- Nicole de Boer (Ezri Dax från Star Trek Deep Space Nine)
Carel Struycken (Mr. Homn från Star Trek The Next Generation)

Scott Bakula släppte de som gäst i natt, och gissa om jag fick ett lyckorus? Satt verkligen och höll tummarna för att någon från Enterprise skulle komma till Europa snart, och bättre än så så kommer typ the main man till konventet jag redan ska till!

Captain Jonathan Archer från Star Trek Enterprise

 

Det tillfälliga programmet släppte de för bara någon timme sen, och det ser onekligen lovande ut, kan jag säga! Ett exempel på awesomeness är panelerna de kommer att ha på Söndagen:
Robert Duncan McNeill och Garret Wang, tillsammans, och Marina Sirtis och Wil Wheaton, tillsammans!
(Ursäkta mig medan jag går och andas i en brun papperspåse, på grund av sensory overload)

Events som de släppt inför konventet är väldigt blandade, och involverar allt ifrån tävlingar i bäst sci-fi-kostym och bästa sci-fi-tatueringen, till världsrekordsförsök i folksamling med Star Trek-kostymer på sig och photo booths med Star Wars karaktärer.

Mer info om konventet kommer när den kommer ut på FedCons hemsida, som ni kanske förstår.

End of this transmission.


//Johanna, ingen annan.

 


För att göra det man borde är sjukt överskattat

- Borde plugga Grammatik, eftersom jag missat två av föreläsningarna.
- Borde läsa Frankenstein, utifall att det kommer ett utdrag ur den på tentan nästa Måndag.
- Borde plugga Shakespeare, Milton, Donne, Pope, Shelley, Wordsworth, Swift och Blake, också inför tentan.
- Borde se till att refresha minnet om Upplysningen, Renässansen och Romantiken.
- Borde läsa längre i Halmet.
- Borde se de där utdragen vi ska ha sett tills Torsdagens Shakespeare-lektion.

Så, vad gör jag?
- Surfar runt på Memebase.
- Kör lite Sims 2.
- Jäser.
- Sover.
- Glider.
- Kollar gamla Enterprise-avsnitt jag redan sett.
- Checkar Aftonbladet och Expressen var och varannan minut.
- Hamnar på Wikipedias mest underliga sidor.
- Nöter Memory Alpha.
- Kör lite random DS-spel.
- Bloggar, av alla nödvändiga saker här i världen.

Nej, om jag faktiskt ska försöka ta och börja med något av det jag borde göra?
Mot Wikipedia, antar jag.


//Johanna, ingen annan!

Gamestop och förmodligen ännu en Schlagerflopp

Låg och jäste i sängen tills 14.30, för att sedan köra en av de många dagliga rundorna på Memebase och Co
Kom sedan på att jag babblat om Gamestop igår, så jag tog mig en väldigt snabb runda inne på Nordstan (läs: Gamestop och Hemköp), där jag hittade X-men Apocalype till GBA, random mat och den veckliga skvallerblaskan.

Nu sitter man här och trökar Keane i hopp om något slags Schlagermirakel ikväll. Det finns två låtar jag tycker är bra ikväll, två av de få låtarna i Andra Chansen jag faktiskt minns, och det är "Oh my god" och "My heart is refusing me". Frågar ni mig borde nog fan Loreen nästan vinna hela grejen i år, asså, nu när Melody Club blivit utröstade.

Vad mer?
Jo, sitter här och känner peppen inför dels Malmömässan, som närmar sig med stormsteg (2:a April) och FedCon.
Har glömt att nämna det här på bloggen (precis som allt annat, typ), men FedCon satsar på världsrekordet i folksamling med Star Trek-uniformer på sig! De satte rekordet förra året med runt 500 pers, men så kommer Las Vegas och slår det med typ 50 pers mer. Nu satsar FedCon på att visa Amerika att allt de kan göra, kan vi göra bättre, så de storsatsar med försäljning och utlåning av uniformer i anslutning till konventet, så att vi ska lyckas slå rekordet med så många Trekkies som möjligt.
Så asså, om två månader kanske jag är med och slår ett världsrekord. Känns lite gangstah och coolt, faktiskt.

Jo asså, kan ju säga att jag hade en stört bra födelsedag, och dagarna i anslutning till den! Orkar nog inte skriva alla detaljer, presenter och stuffs, eller i alla fall inte just nu, men det finns några som förtjänas att tackas för allt:
- Emelie och Björn, dels för alla era awesome presenter, och dels for the company. Jag hade den mest awesome födelsedagen jag någonsin kunnat önska mig. Balls to you!
- Mamma, Pappa, Mormor, Farmor och alla som skickat kort, gett mig en peng eller helt enkelt bara varit den bästa släkten man kan ha, ännu ett år.
- Stefan, för det jättefina paketet jag fick på posten, fyllt till bristningsgränsen med le awesomeness.
- John, för den bästa Muminporren jag sett på en väldigt lång tid. Det var så snyggt att jag bara kallt antar att det har både Mumin och Jeppes approval.
- Sarah. Fast asså, jag vet inte om jag ska tacka eller hytta med näven, för hon fick mig addicted till Mario Kart igen med sin awesome Mario Kart DS-present.
- Mina jättehärliga grannar, som köpte mig en tårta och gjorde coolaste kortet ever. Jag hade inte ens en aning om att de visste att jag fyllde år.
- Alla som grattade mig. Det är alltid nice att veta att folk kommer ihåg en, även om Facebook kanske fick påminna några av er ;)

Jaja, nu ska jag nog ta och läsa min skvallerblaska och äta någonting innan Schlagern.
Hörs.


//Johanna, ingen annan.

RSS 2.0