Trust The Trekkie.

Vad var det jag sa? My other button is a combadge!

//Johanna, ingen annan.


Jag säger aldrig emot mig själv, förutom alldeles nyss.

Vad är det med folk och att skapa total förvirring?

Först hände det mig någon gång i början av November, under en föreläsning i Fonetik. Min lärare skulle förklara ett lingvistiskt fenomen, och säger detta: "I'm not saying that it's common, but it happens a lot".
Contradiction, much?

Sen hittar man ännu ett fint förvirrande uttalande på Rideaccidents hemsida, fast som tur var med lite mer tanke bakom sig än förut nämnda utlåtande (scrolla ner en liten bit till "Girls injured by Zipper wheel", och fråga mig inte varför jag hänger på siten från första början). Kolla runt 00.49 i videon: "These things can happen. It's not unusual, but it's not a common occurrence."


Nej asså, jag klarar knappt av att ens skriva om dessa totalt knäppa citat. Dags att dra.

//Johanna, aldrig någon annan! (fast idag hade jag min granne till att blogga i mitt ställe, för jag orkade inte)

En Trekkie är man alltid på livstid.

Då har man spenderat några dagar med sin Skånska Star Trek-kompis Björn, vilket resulterade i någonting inte helt oväntat: Mitt intresse för Star Trek har gått från manageable till bensin på en eld!

Som rubriken konstaterar så tror jag aldrig att man slutar vara en Trekkie, även om ens intresse för Star Trek kan vara ljummet from time to time. Själv har jag varit upptagen med så många andra serier på sistone, att jag inte tagit mig tid att njuta av Gene Roddenberrys mästerverk, som jag brukade göra dagligen för några år sedan. Jag har dock kommit på att jag faktiskt kan försöka jonglera många serier i luften samtidigt, även om man såklart alltid har en serie man hellre och oftare kollar på än andra. Dock ska jag försöka att inte hitta några stört långa tv-serier att börja hänge mig åt just nu, som jag hade LOST för några månader sedan. Det blir så svårt att kolla på allt annat då också.

På tal om television så är detta en glädjens dag: Criminal Minds säsongsuppehåll är officiellt slut nu (ÄNTLIGEN)! Dock får jag försöka stå ut tills imorgon med att se detta spännande nya avsnitt, då det liksom börjar i USA idag, så torrenten lär inte komma förns tidigt på morgonen imorgon här i Sverige, eller senare. Jaja, jag får trösta mig med Star Trek sålänge, antar jag.
Fast fan, jag ska inte sitta och kolla på en massa gamla avsnitt av Star Trek TNG som jag sett 20 gånger innan. Smallville börjar igen om någon vecka eller så, och jag har fan en hel säsong att se innan jag är ikapp, vilket jag, som jag har sagt innan här på bloggen, vill vara innan det börjar igen.

Igen, på tal om tv-serier, så har jag fått en 2 TB extern hårddisk av förut nämnda Björn i julklapp, och den är smockfull mer awesome tv-serier, filmer och grejs! Seriöst, jag höll på att tappa hakan när jag såg att Star Trek-
mappen alone är på typ 530 GB! Ska ta ett blogginlägg någon dag och skriva ner typ i alla fall alla tv-serier jag har (mest för min egen skull. Jag vet att det nog inte är så roligt att läsa... Eller fan, jag kan kommentera de olika serierna, så att det blir roligare att läsa!).




Men men, det var nog allt för detta inlägget, tror jag. Jag ska nog bege mig mot fotändan av sängen, där min externa hårddisk finns inom räckhåll.
//Johanna, ingen annan!


Nå.

En ny dag, ett nytt blogginlägg.
Har märkt att jag tänker mer på att blogga nu när man glömt dagboken hemma och allt. Grattis världen. Ni blir inte av med mig.

Så, vad nu då? Vad ska jag nu börja tjata om? (känns som jag alltid tjatar om någonting).
Jo, jag är ledig tills den 20:e, vilket är svingôtt. Sen kommer Björn hit på Lördag också, vilket också är gôtt. Blir till att släpa runt honom på stan, kolla film/tv, hänga och en massa annat chill. Jag har också massor med tid över till tv-tittandet (trots det har jag hittills bara sett på en sak idag, och det var The Dudesons-filmen, som by the way är ganska underhållande, faktiskt, om man sett The Dudesons in America).

På tal om tv ("Nej!", tänker ni. "Jag som trodde hon hade glömt bort tv:n, för en gångs skull..." Muahaha, säger jag till er):
- Har bara 2 avsnitt kvar av Criminal Minds att kolla på, sen är jag äntligen ikapp. Börjar igen gör det dock inte förns i mitten av månaden, dessvärre... Får la underhålla mig med lite "favoriter i repris" tills dess, antar jag.
- Eftersom jag basically har betat av Criminal Minds, så blir det till att tackla en ny serie nu, nämligen Smallville ("ny" är la egentligen inte ordet). Vill hinna kolla ikapp innan det börjar (om 2-3 veckor, om jag inte missminner mig), vilket inte lär vara direkt svårt, eftersom det bara handlar om roughly en säsong. Så länge jag inte blir distraherad av andra serier *host* FlashForward, Heroes, Dexter, The Big Bang Theory, Voyager *host* så ska det nog gå bra.
- På tal om att vara distraherad av andra serier så ska jag försöka att hålla mig till en serie åt gången (i alla fall med serierna jag seriöst försöker komma ikapp). Undantag är dock när nya avsnitt släpps (och att kolla på ett enstaka avsnitt av någonting annat, lite då och då, för att stilla begäret).

By the way: Jag har märkt att jag inte märkt av i stort sett några kommentarer här på bloggen. What's up with that? Jag kan ju se i statistiken att ni är inne och läser, så ta tummen ur röven och lägg en kommentar också någon gång. Räds icke, dock. Det behöver inte vara någon fantastisk, inspirerande, Shakespeare-influerad dikt i hexameter . Det räcker med någonting enkelt. Jag är en väldigt minimalistisk människa, som de som känner mig vet mycket väl *host, host*.

Ja visst ja. För att leda er bort från tvserier och kritik riktad mot er, mina kära läsare (läs: Örebroare): Jag var på stan idag (jag vet. Jag är seriöst fancy). Väl där hittade jag en mängd random välbehövda artiklar att inhandla, så som en extra kudde, nytt puder till mitt vedervärdiga ansikte, en smörkniv (för att bre på foundation?), tre random nummer av X-men, Donnie Darko på dvd och någon samlings-dvd med fyra sci-fi-filmer, vilka lät som riktiga katastroffilmer, i ordets sanna mening, det vill säga, vilket lockade mig stort. Ja, jag gillar hemskheter. Jag är en hemsk människa. Jag gillar att se när jättevågen sveper in över Manhattan i The Day After Tomorrow, när Titanic går itu och när miljoner människor dör i Deep Impact.

Jaja. Nu ska jag ägna mig åt vettigare saker (läs: hänga på internet en stund, för att sedan drunkna i tvserier).

Shu Bree.
//Johanna, ingen annan.

Rubrik, Fonetik, Studentrum och Flum.

"Forgotten my way home. Forgotten everything that I know. Everyday a false start, and it burns my heart"

Ok, så det är jobbigt att flytta hela tiden, you get the point, men nu sitter jag i alla fall här i mitt nya studentrum! Det må inte vara det mest fancy rummet på Jorden (och korridoren må lukta lite rökigt från och till), men här kommer jag nog kunna vistas tills jag lyckas skaffa eget.

Så, då sitter jag nu här och börjar stressplugga inför Onsdagens tenta. Det är Fonetiktentan som blev uppskjuten från förra terminen. Visst kändes det bra då, jag menar "Shit, jag kommer ha en hel månad på mig att bara traggla fonetik!". Ja, hej du. Criminal Minds tog prio över fonetisk transkribering, och nu sitter jag här. Fan, nu sitter jag ju här! Sitter och bloggar när jag borde plugga!... Äh, who cares? Jag kommer ändå att klara tentan i slutändan, som jag alltid gör. Tacka Gud för mitt bildliga minne.

Asså, jag har inte pratat med någon av de andra som bor här i min korridor ännu, men man får la se om man kanske säger hej någon dag. Pratade dock med vår skittrevliga studentvärd förut! Han kom och knackade på, och han verkade verkligen vara en riktigt reko kille. Alltid nice med folk att tänka "Hey, dig känner jag igen!", när man basically är ny i stan (well, egentligen inte särskilt ny, men you get my point).

Annars är det inte mycket... Eller jo, egentligen, med tentan och allt. Ska på en recap-föreläsning vid 10.15 imorgon. Först var jag rädd att jag skulle komma i säng samma tid som idag, vilket var runt 06.00 (vilket var underbart för en med klockan ställd på 07.05), men considering att jag basically inte har sovit på två dagar så lär jag nog fan somna innan 05.00 för första gången på 2 veckor! Den du!
Jaja, nu antar jag att jag borde återgå till pluggandet... Eeeeeller bara råka slinta in på Facebook lite snabbt?... Jaja, jag är i alla fall officiellt out of here for now.

//Johanna, ingen annan.

Säsongsuppehåll.

Samtidigt som mitt komiskt långa jullov började, så startade denna bloggs säsongsuppehåll. Denna oförutsedda incident är på grund av/tack vare television. Jag har helt enkelt haft fullt upp med att kolla ikapp Criminal Minds, vilket är enormt viktiga saker. Jag är dock snart färdig, men då börjar ju säsongen igen, som tur är. 

På tal om säsongsstarter så håller jag koll på följande serier:
Criminal Minds (del 2 av säsong 6)
Criminal Minds: Suspect Behaviour (seriepremiär, till och med)
Smallville (del 2 av säsong 10, även känt som "The Final Season", dessvärre)
Grey's Anatomy (del 2 av säsong 7)
Glee (del 2 av säsong 2)

Jag vet dock inte om jag hinner kolla ikapp Smallville innan det börjar igen. Jag ligger ca en säsong efter, på grund av LOST, Glee och gamla godingar i repris. Ska försöka ta mig tid att kolla ikapp Smallville nu mellan 12:e och 20:e (då jag är ledig), men jag kanske hindras av Criminal Minds (beroende på om jag hunnit kolla ikapp tills dess), Heroes (köpte säsong 1 på dvd, och planerar att börja kolla ASAP), Dexter (samma som med Heroes) och LOST (jag fick säsong 2-5 i julklapp. Enough said).

Som ni märker så är min värld, precis som alltid annars, väldigt fokuserad på diverse tvserier. Känner dock att jag måste ta tag i tentaplugget nu också. Jag har fonetiktenta på Onsdag, då lärarna beslöt sig för att flytta sista tentan för kursen till 2011. Min nya kurs börjar inte förns den 20:e. Det ger mig en nice lucka i schemat då jag kan spendera 8 hela dagar framför awesome tvserier. Hur många timmar jag kommer att sova, det återstår att se. Jag får nog också köpa mat på McDonalds/Subway varje dag, så mycket har jag att kolla på. Livet är bra härligt ibland.

En sista sak om tvserier jag tittar på/ska titta på: Jag blev för 30 minuter sedan intresserad i en ny serie, som jag i skrivande stund sitter och laddar ner. FlashForward heter den, och är baserad på en bok med samma namn. Det handlar tydligen om en mass-blackout världen över, som varar i 137 sekunder, där folk ser vad som kommer att ske i framtiden (29:e April, 2010, för att vara specifik). Anledningen att jag ens kom in på seriens Wikipedia-sida var att Dominic Monaghan är med (har dock hört talas om den tidigare), men det som fick mig att fastna var överblicken av handlingen. Lät awesome, enligt mig. Enda problemet är att serien är nedlagt, så den har bara 22 avsnitt (och förmodligen ett cliffhanger-slut), men serien låter ändå ganska värd. Jag slipper i alla fall oroa mig över att serien ska bli långlivad (då menar jag typ Smallville-långlivad).



------------------------------------

Annars har det inte hänt mycket i mitt liv... Eller jo, det har det visst, men jag funderar på att sluta skriva om sånna tråkigheter i bloggen. Lär nog skifta fokus till andra saker (läs: tvserier). Jag får se, helt enkelt.

Holla.
//Johanna, ingen annan.

RSS 2.0