Tentaplugg... Eller?

Det känns hundra procent totalknäppt!
Vi har en tenta imorgon, men ingen vet exakt vad den går ut på, och det verkar inte finnas någonting att plugga på.
Word has it att det blir att skriva en sammanfattning av en text, vilket inte vore helt konstigt då det är detta vi har ägnat oss åt under alla dessa veckor. Samtidigt har vi haft lite terminologi och sånt, så jag hoppas att den kunskapen inte kommer testar imorgon, för då går det nog inte så jättebra för mig, nej.
Men men, om det är en sammanfattning som är hela provet, då har jag ingenting att oroa mig för. Hoppas bara att så är fallet, för det skulle betyda att jag inte behöver oroa mig för att sista minuten-plugga långt in på småtimmarna.
Oh well, det får bli som det blir. Ska dock, för säkerhets skull, kolla igenom allting en gång till, och leta efter någonting värt att plugga på... Eller så kanske jag kollar på någon värd tv-serie? Jag måste nog säga att det låter lite mer värt.

//Johanna, ingen annan.

4 spårvagnar och 1 ärende

Vaknade med ett ryck klockan 10.33. Kan det ha varit för att jag kände på mig att någonting var fel? Var det mitt spindelsinne som gjorde sig hört? Var det så att jag ställt väckarklockan? Hur som haver så kastade jag mig utan vidare eftertanke in i duschen, där jag lät förvirringen spolas bort.
Väl ute ur badrummet möts jag av kyliga arktiska vindar som försöker sitt bästa att ge mig permanenta frostskador, men jag ignorerar smärtan, som den sansade före detta Kirunabon jag är, och klädde raskt på mig.
Efter detta satt jag en stund på min säng och stirrade fundersamt ut genom fönstret, och försökte se svår ut. Men, det fanns inte mycket tid för det, för jag var tvungen att rusa ner till Spårvagnen, eller Dödens Fordon som de också kallas, för att jag hade ett brådskande ärende som behövde uträttas. Till min fasa märker jag, när jag endast har 30 sekunder kvar till hållplatsen, att jag i all hast hade glömt mitt livsviktiga Spårvagnskort hemma. Snabbare än Usain Bolt var jag innanför porten igen, drog fram kortet ur väskan, och sprintade ut ur huset, medan det exploderade bakom mig. Självklart vände jag mig inte om och kollade på explosionen.
Med 4 minuter till godo nådde jag mitt slutmål, för att sedan mötas av ännu en smärre katastrof: Jag hade glömt ta ut pengarna jag behövde för att kunna uträtta mitt viktiga ärende! Jag piskar huvudet åt sidan, i riktning mot ICA, och min blick zoomar in på en bankomat. Snabb som Thors blixtar är jag där och tillbaka, lagom i tid att hinna stå triumfant på en bänk vid hållplatsen och spela Rocky-musiken, samtidigt som jag hoppade upp och ner med nävarna i skyn och skrek: "Yes! YEEES!".
Efter det följde en intensiv halvtimme av spårvagnsbyten och en actionladdad busstur, när jag sedan hoppar av ute i ingenmansland, för att slutligen slutföra det slutgiltiga, livsviktiga ärendet.
Där blev jag stående med mina tankar i 20 minuter, tills jag insåg att någonting inte stod rätt till. Jag kollade till höger, och jag kollade till vänster. Ingen såg på. Med en kvick rörelse har jag fingret på knappen med den gröna luren, och slår nummret. "Abonnenten du söker kan inte nås för tillfället". Nej, så långt som jag kommit nu så var jag inte beredd att ge upp ännu. Slår numret ännu en gång, och medan en ensam svettdroppe rinner sakta ner för min panna så hör jag en röst, och sen kommer min affärspartner till vår mötesplats. Det smusslades med pengar, och varor utbyttes. Sedan flydde jag kvickt på en buss som lägligt åkte förbi.
Den varma tryggheten och det tysta hummandet av kollektivtrafik lugnade snabbt ner mig, efter denna intensiva förmiddag, och jag var ännu en gång ensam med mina tankar. "Äntligen är det slut", tänkte jag lättad, när tanten framför mig vänder sig om, kollar mig rakt i ögonen med en mordisk blick, och viskar likt ett blodtörstig rovdjur "Eller är det?".

True story.


//Johanna, ingen annan.

Läsare? Plural?


//Johanna, ingen annan (postar statistik för att skryta om hur få läsare ens blogg har)

Mat, torrents och sovmorgonar.

Mat: Gjorde nyss typ 1 kg röd Julpotatis (såhär 1 månad innan och allt), och sitter just nu och avnjuter detta. Vill dock påpeka att maten faktiskt innehåller 3 ingredienser: Potatis, salt och smör. Den du, jag har börjat bli fancy.

Torrents: Har värdens kanske just nu största dilemma. Ladda ner Glee eller LOST? Varje avsnitt tar runt 5 timmar att ladda ner, och under den tiden vill man helst inte vara ute på internet, för då är ju det asslött, så då måste man hitta på någonting att göra sålänge.
Hur som haver. LOST är liksom bara gamla repriser, och mamma kommer ner med min LOST-box på Fredag, men jag känner att jag behöver min dagliga dos av LOST.
Glee, on the other hand, är nya avsnitt, och jag menar, Glee är jävligt "feel good", till skillnad från LOST, vilket jag kanske behöver just nu med alla tentor och allt lägenhetsfixande?
Jaja, just nu står i alla fall Glee-torrenten på, men jag kommer säkert att flippa fram och tillbaka mellan de två, och så slutar det med att jag har varken eller i kväll... Eller så kanske jag sätter på någon äckligt lång film (Gamla Titanic är ju 4 timmar), och så kanske jag har både LOST och Glee sen!

Sovmorgonar: Tog mig en rejäl (och då menar jag koma-rejäl) sovmorgon idag, när jag ändå hade chansen. Somnade runt 00.30-01.00, och vaknade någon gång vid 8-9 tiden när Annika och Axa gick (de jag bor med just nu). Somnade dock snabbt om, och vaknade igen någon gång runt 11-12 (tror jag). Sen låg jag bara och softade i sängen i typ 2 timmar. Det är sånt jag lever för.

Dagens musiktips: "All the arms around you" - Halloween Alaska.
"I was only getting dressed. Now im gettin dissaffected and you're the brother and the beast. You're the friend i knew the best."
En sjukt bra, men ännu en (som tydligen med merparten av min musik) så är låten relativt deprimerande. Men men, jag tycker att den går att lyssna på även när man är glad (precis som Keane). Måste dock säga att början på låten är lite seg. Det är inte förns "All the arms around you now" kommer in som det blir riktigt, riktigt bra, vilket är typ 30 sekunder från slutet. Fast man lär sig älska resten av låten också, tycker jag.
Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=XBbuqoJkm2A

Dagens Keane-låt: "Snowed Under".
"We love to think about the way things were, but the time has come and I'm glad it's over. I don't know why I waste my time getting snowed under with the things you say, when I open my eyes and it's a lovely day."
Hör och häpna, denna låt handlar inte om krig eller förlorad kärlek. Inte nog med att soundet är glatt (in my opinion), texten är också ganska glad. Det handlar, över lag (enligt mig), om att inte haka upp sig på vad andra tycker och att inte dras ner i ett mörkt hål av andra människors olycka.
Den absolut första (och hittills en av de enda) Keane-låtarna jag fastnat för som inte finns med på något av deras tre stora studioalbum (Hopes and Fears, Under the Iron Sea och Perfect Symmetry).
Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=wv_9nNjmjEM
Spotify: Keane – Snowed Under

Det får nog vara allt för detta inlägg, tror jag.

//Johanna, ingen annan.

För att det fanns för få vackra bilder i denna blogg



Who are you to complain when nothing's wrong?

Jag har det bra (här bak i bussen?), så jag ska försöka sluta låta så gnällig när jag skriver.
Det var en allmän upplysning.
Nu till saken.

Som ni kanske minns från förra inlägget så ska jag försöka motstå frestelsen av att bara enkelt stolpa upp vad jag har gjort sen sist.

Nej fan, det är som koffein, nikotin och amfetamin för mig.

- Har skrivit färdigt hemtentejäveln, som jag så vackert döpte den. Hoppas att det inte blir några strul och så med källförteckningen bara, för det var en massa riktlinjer och skit som var praktiskt taget omöjliga att följa.
- Fick reda på att jag fått godkänt på ännu en tenta. Hittills har jag faktiskt inte bommat en enda tenta (peppar, peppar).
- Letar lägenhet för fullt, som vanligt.
- Har börjat (från tips och inbjudan av Bond) använda webläsaren RockMelt. Den är grym för oss Facebook-addicts och Twitter-oholics.
- Kollade just på Harry Potter and the Order of the Phoenix, lite sådär spontant. Hade ingenting att göra, för skolan slutade extra tidigt (läs: varade i 10 minuter). Egentligen borde jag sova, då jag somnade 04.30 och gick upp 08.45, men man vill ju kunna sova i natt. Jaja, det som inte dödar, det härdar, har jag hört.

Men men, om jag ska gå över till någonting lite mer random istället, och få slut på det där "idag gjorde jag"-krafset då.

Musiktips"The Frog Prince"Keane.
"All promises broken. Feed your people or lose your throne, and forfeit your whole kingdom. I'd sooner lose it than still live in it alone"
Till skillnad från majoriteten av Keane's låtar så är "The Frog Prince" inte överdrivet deprimerande. Visst, den handlar om någon som förändrats, blivit bitter och på ett vis förlorat allt, men det låter väldigt up-beat och glad (lite som "Again and Again").
Saken med denna låt är att jag, trots min självutnämnda titel som rabiat Keane-fan, inte hade fastnat för den här låten över huvud taget, förns för några veckor sedan. Har alltid varit en av de få låtarna som jag endast lyssnat på runt 5 gånger, högst, jämfört med alla andra låtar, som jag har lyssnat på konstant (och då menar jag konstant) i runt 5 år. Men men, huvudsaken är att jag nu funnit den här pärlan (tillsammans med "Try Again"), vilket jag är evigt tacksam för, trots att det var lite sent för ett inbitet fan, måste jag säga.
Jaja, vad jag menar är då att ni ska (inte borde, utan ska) lyssna på denna låt.

That's it, folks!

(Note: rubriken ("Who are you to complain when nothing's wrong?") är taget från Musikkollektivet's låt "Who are you". Den är awesome. 'Nuf said)

Vänta, en sista grej (bara för att den är så fin):
"I think you know, because it's old news. The people you love are hard to find" - "Broken Toy", Keane.

//Johanna, ingen annan

Passande rubrik.

Ok, så förra gången skrev jag att ni inte blir av med mig, eller i alla fall inte tills jag blir för lat och inte orkar uppdatera... Guess what?

Men men, nu är jag ju här i alla fall, efter många om och men, som vanligt.

Så, vad har jag för mig nuförtiden då?
- Tentor, tentaplugg och allt därtill. Min nuvarande kurs slutar den 6:e, så nu de sista veckorna har vi tre tentor inslängda. Hade Text and Cultures-tentan i Måndags. Kändes som att det gick mycket bra, tills jag kom på att jag skrivit en analys om en text, och analyserat helt och hållet, 100 % fel. Tyckte att utdraget solklart kom från en bok, bara för att sedan få en aha-upplevelse när jag och en kompis diskuterade det, och han säger "Va? Det kom ju inte från XXXX. Det var ju från XXXX!". Kände mig jävligt korkad där ett tag, men det gick över när jag, efter lite snabb huvudräkning, kom på att jag förmodligen klarade tentan ändå, förutsatt att jag inte hade så många andra fel. Känns dock ganska pissigt att inte få VG (högsta betyg) på en så lätt tenta... Men men, gjort är gjort, så det är ingen mening att grubbla mer på det, tycker jag.
Kan tillägga att jag för närvarandet sitter med del två av Text and Cultures-tentan (hemtentan), som ska vara inne senast 23.59 på Måndag. Har inte kommit direkt überlångt ännu, men jag försöker att inte bli stressad. Jag vet ju att jag jobbar bäst under stram tidspress, så på Söndag kväll, alternativt Måndag förmiddag, kommer nog mitt tangentbord glöda av hemtentefrustration.
Har sen två tentor till: Written Proficiency den 29:e, och Phonetics någon gång runt de första dagarna i December.
- Har, på tal om studier, blivit villkorligt antagen till nästa kurs, English: intermediate course for general purposes, som för övrigt är påbyggnadskursen till min nuvarande kurs.
Villkorligt antagen betyder att jag har en plats, förutsatt att jag går färdigt min nuvarande kurs, vilket inte lär bli några problem.
- Har kollat på mindre hutlösa mängder LOST än normalt, due to the fact att mitt internet är rather slött i dagsläget. Men men, har i alla fall lyckats få ner minsta dos möjlig innan jag dör av abstinensbesvär, vilket är ett avsnitt om dagen.
- Sitter och letar lägenhet att flytta in i tills nästa termin. Håller fingrar, tår, händer, ben, armar och ögon i kors för att jag ska lyckas hitta mitt eget place den här gången. Annars får det dessvärre bli inneboende igen. Men men, så länge jag har tak över huvudet så är jag la lycklig, typ.
- Kollar också runt efter julklappar till folk. Är just nu väldigt inne i Playstation-letande till min storasyster. Har ögonen på ett på Tradera som är billigt och bra, och som finns för avhämtning här i Götet. Håller även här alla möjliga kroppsdelar i kors, och hoppas att jag vinner auktionen.

Fan, jag kom just på att min blogg nästan skulle kunna liknas vid sånna där "Hej bloggen! Idag har jag gjort det här och det här och det här..."
Jag borde skämmas... Men det gör jag inte, konstigt nog. Det kanske är för att jag, någonstans långt inne i min hjärna, vet att min blogg inte direkt kan sättas i samma kategori som sånna bloggar... Eller ja, det hoppas jag i alla fall att den inte kan... Fan, jag kanske får lov att börja skriva lite vettiga saker från och med nästa inlägg.
Eller nej, då kanske det slutar som med min förra blogg (www.sabakunojohanna.blogspot.com), att allting blir jätterandom.
Men men, jag får la se, helt enkelt.

//Johanna, ingen annan.

Hej igen.

Då kanske mina läsare (notera användningen av plural) undrar vad jag gör här, efter nästan precis en månads uppehåll? Jo, det var som så att jag febrilt försökt logga in på blogg.se, men datorn bestämde sig för att krasha, implodera och brinna upp varje gång jag försökte (läs: "Jag var för upptagen med att kolla på Lost").
Nu har jag dock äntligen skaffat mig en ny dator (då den förra inte ens hade en skärm som satt fast i själva datorn), så nu blir ni så fan heller av med mig... Eller i alla fall inte tills jag blir för lat, och inte orkar uppdatera, som vanligt.

Nåväl, här följer i alla fall ett axplock av vad jag haft för mig den senaste månaden:
- Köpt ny dator (som jag tidigare nämnt). Fick den igår, och kan bara inte sluta förundras över hur nice det är att ha en dator som är bra nog att klara av att ha uppe WordPad och Harpan, samtidigt!
- Köpte samtidigt en ny telefon (LG KS360), som hittills fungerar superbra, som tur är.
- Har kollat på "kopiösa mängder" Lost (läs: "Så många/få avsnitt som mitt förra internet tillät mig att ladda ner"). Och ja, självklart är mina favoriter i serien Boone, Sawyer, Charlie och Jin. Need you ask? Har jag någonsin intresserat mig för någonting annat i tv-serier än heta män? Nej, precis (läs: "Faktiskt, men hunkarna är grädden på moset, helt klart").
- Pluggat till, skrivit och fått tillbaka min första tenta, som var på engelsk grammatik. Fick 58/70, vilket var 2 poäng ifrån högsta betyg. Det retliga (läs: "Jag funderar på självmord") är att jag, i någon slags feberyra eller nåt, kryssade för fel rutor under sista momentet. Frågorna var om följande meningar var finita eller icke-finita, och jag kryssade "finit" på de icke-finita, och vice versa, av ingen som helst anledning. Hade jag inte gjort det så hade jag fått mitt jävla VG.
- Påbörjat fonetikmomentet av kursen, vilket är ganska underhållande, då man på en föreläsning inte helt sällan hör hur halva salen sitter och gör olika ljud, allt för att känna hur tungan ligger i mun, på föreläsarens order, så klart.
- Har smakat TzayspettenHemköp, fast med någon slags såsgrejs på, och fan vad jag gillar't. Riktigt jävla gott. Vette fan om inte det var månadens händelse, asså.
- Har starkt börjat längta tillbaka till Norrland, vilket är någonting som jag så sent som för någon månad sen aldrig trott var möjligt. Visst saknar man inte mörktret och de glashala gatorna så mycket, men umgänget är en helt annan sak.

Orkar inte försöka komma på mer just nu.

Kan avsluta med att fråga er om ni visste att Sean Connery faktiskt är "Hederspresident" i Skottland, och slänga in ett passande citat från min lärare: "The last session is a revision session. If I was Sean Connery, I'd say "a rewischion seschion"".


Johanna, ingen annan.

RSS 2.0