För att Memebase m.fl. fortfarande är the shit.










































För att min nya bakgrundsbild är bakgrundsbildernas motsvarighet till Chuck Norris


För att enligt Keane är all kärlek sådär härligt miserabel


Vet att sångtexter kan vara något av det tråkigaste för bloggläsare att läsa, men jag kände verkligen för att ha ett inlägg här på bloggen dedikerat till just texterna i Keanes låtar. Det blir dock inga långa, copy-pasteade stycken här inte. Jag säger som Hipster Kitty: "It's too mainstream".

Jag älskar hur Keane väljer att skriva om kärlek som någonting över lag väldigt dystert. Här handlar det inte om fluffiga rosa moln, utan om så glada saker som:
- Visdomsord som:
"Love is just our way of looking out for ourselves when we don't want to live alone"
- Att vara ett offer för någons kärlek, med den bokstavliga meningen av ordet offer: 
"Nothing matters anymore. I'm still a victim of your love".
- Liknelsen:
"We cling to love like a skidding car clings to a corner"
Kärlek <-----> Stundande trafikolyckor. Same shit, different names, right?
- Att verkligen inte säga "de där orden", med uppmaningar som:
"Maybe our time is up, but still you can’t abandon all the principles of love. Don’t say those words"
- Att det är naivt att tro på unconditional love: 
"When we were young I really believed love would never leave us, but time has a knack of pulling the rug out from underneath us".

Kalla mig dock inte dyster. Jag har en överlag väldigt positiv syn på kärlek, men när det kommer till musik så har jag märkt att jag lyssnar på kanske Jordens, nej, Universums dystraste band. Det roligaste var att jag inte tänkte på det innan folk började peka ut det åt mig. Jag har alltid lyssnat lika hårt på texten som på musiken i låtar, men har ändå aldrig tänkt på hur de flesta av Keanes låtar (med små undantag, så som "Snowed Under") är riktigt, riktigt deprimerande.

Så, jag lyssnar tydligen på väldigt deppig musik, men det skiter jag ett långt stycke i. Hur kan man INTE lyssna på the awesomeness that is Keane?!




//Johanna, ingen annan!


För att det är så hardcore att blogga från mobilen

Så, då sitter man här på tåget, på väg hem till Göteborg efter en awesome helg i Skåne med Björn. Har lektion 13.15, så jag får se om jag hinner med 12.52-bussen från Gräddgatan. Ska liksom hem och lämna resväskan innan lektionen. Lördag-Söndag har vi varit på Malmö Sci-Fi Mässa, och det var sjuuukt awesome! De hade stört billiga Star Trek-böcker! De var så billiga att jag fick 30 st för inträdespriset till Mässan, basically :D Hade det också awesome med alla härliga Trekkies i Trekkers Södra Sveriges monter. Hängde där med Björn sjukt mycket, då han hade tre pass i montern. En massa skoj blev det där. Jaja, det här tar jättemycket på batteriet i mobilen, och det är ganska drygt också, så jag avslutar med det. //Johanna, ingen annan!

RSS 2.0