Göteborgs Science-Fiction Mässa

All cred går till Björn Ehrby för dessa bilder (jag lånar bara)











































Inlägg med snack och stuff kommer en annan dag, I guess.

//Johanna, ingen annan!

Vetenskap och Tro - Hopp och Rädsla


Du
har letat överallt efter någon som kan förstå sig på dina förhoppningar och rädslor.
Jo, jag har tänkt på det under många långa år.

-------------------------------------

Du kan inte hitta tro eller hopp med ett teleskop.
Du kan inte hitta hjärta och själ i stjärnorna.
Du kan bryta ned allt till kemikalier, men du kan inte förklara en kärlek som vår.

------------------------------------


Funderar seriöst på att någon gång tatuera in "Hopes & Fears" på ena armen, och "Science & Faith" på den andra, som en dedication till två av de absolut bästa banden i tidernas historia: Keane och The Script. Dessutom tycker jag att orden i sig har en väldigt fin betydelse för mig, och det är ju ett plus, eller hur? Fast asså, då får man ta och skaffa "X & Y" någonstans också, eftersom man absolut inte får glömma Coldplay, och vad representerar balansen mellan manligt och kvinnligt lika bra som X och Y egentligen?


------------------------------------------------------------------

You've been looking everywhere for someone to understand your hopes and fears.
Well, I've thought about that for many long years.

 

-------------------------------------------------------------------

You won't find faith or hope down a telescope.
You won't find heart and soul in the stars.
You can break everything, down to chemicals, but you can't explain a love like ours.




//Johanna, ingen annan.

Trycker in kunskap i hjärnan.

Sitter och lär mig att förklara mer ingående var Front Mutation (även kallat i-Umlaut), Grimm's Law, Pidginisation, Code-switching, Rhyme-patterns, The Great Vowel Shift och Proto-Language är. Visst vet man redan vad det är, men det gäller ju att kunna kort och koncist förklara det för någon annan också, och i korrekta termer, helst.

Hittills går det faktiskt riktigt bra, vilket alltid är skönt när man pluggar till en tenta, antar jag. Jag menar, det är inte så dödligt mycket den här tentan behandlar, egentligen, men ändå är det ganska mycket att hålla reda på. Jag menar, dels ska man ju lära sig skillnaderna mellan OE (Old English), ME (Middle English) och EmodE (Early Modern English), och dels så ska man komma ihåg vilka saker som tillhör vilken period. Det kan bli väldigt förvirrat annars, ja.

Men men, nu ska jag ta mig lite Enterprise, som belöning för några timmars plugg, och sen blir det la mer pluggande antar jag. Det sköna är dock att jag har flera timmar innan tentan imorgon, som jag kan ägna åt att panikplugga. Det är panikplugget som brukar vara skillnaden mellan G och starkt G/VG för mig, tror jag.


//Johanna, ingen annan.

Vad görs?

Sitter och pluggar inför morgondagens tenta. Som tur är så handlar det bara om grejer vi gått igenom under tre föreläsningar och tre lektioner, vilket gör det till en förhållandevis liten tenta.

Vad annars? Jo, jag är på avsnitt 04x04 i Star Trek Enterprise, vilket betyder att det inte är mycket kvar att se nu. Det gör en lite ledsen, men samtidigt så var jag och köpte en ST:ENT-bok på sf-bokhandeln härom dagen, så jag har någonting att trösta mig med. Dock borde jag egentligen läsa Frankenstein, Hamlet, A Midsummer night's dream och Othello, men det är som tur är bara Frankenstein som är brådskande.

Mer?
Gick till ICA Maxi igår för första gången, och blev glatt förvånad. Stor stormarknad med stort utbud och små priser. Sånt gillar vi Smålänningar, ja.

Mer?
Det är bara 12 dagar kvar tills Emelie och Björn kommer hit, vilket betyder att det bara är 13 dagar kvar till sci-fi mässan, också!

Mer?

Tänkte springa och klippa mig någongång typ tidigt näst-nästa vecka. Blir nog fan lugg, tror jag.

Mer?

... Nej. Jag ska nog ta och fortsätta plugga istället, och så får ni hålla tummarna för att jag håller reda på Old-, Middle- och Early Modern English imorgon klockan 14.30.


//Johanna, ingen annan.

Breakeven

What am I supposed to do when the best part of me was always you,
And what am I supposed to say when I'm all choked up that you're ok
I'm falling to pieces, yeah
I'm falling to pieces
(Cos when a heart breaks no it don't breakeven)

"Breakeven" - The Script

Jag har förmågan att lyssna på deppig musik, men ändå le som att jag nyss vunnit en miljon på triss.




//Johanna, ingen annan


Dear Zachary.

Kollade just på dokumentären Dear Zachary via (såg en artikel om filmen på Expressen.se). Nu ska jag inte spoila någonting för er, för jag menar, vad vore det för vits med att se filmen då egentligen? Jag kan dock säga att det är en av de sorgligaste, mest rörande dokumentärerna jag någonsin sett, om hur en härlig liten familjs liv totalt går i spillror, gång på gång på gång. Vill dock inte säga mer än så, men kan dock lägga till att den som inte gråter minst en gång genom de 90 minuterna som filmen är, den kan nog fan nästan inte ha en enda gnutta sympati i sin kropp.

 

Ville bara sprida filmen vidare, för det tycker jag verkligen att den förtjänar. Jag uppmuntar dig att också göra det, om du sett filmen.

Det här blev nog ett av de absolut mest seriösa inläggen jag någonsin skrivit på en blogg, men jag tänker inte ens låtsas som att det gör någonting.

 

//Johanna, ingen annan.

 


Nedräkning på gång.


13 dagar kvar tills Emelie och Björn kommer hit och gör Göteborg osäkert.
13 dagar kvar tills jag är officiellt gammal.
14 dagar kvar till Sci-Fi Mässan i Göteborg.
16 dagar kvar tills jag nog åker hem till Mamma.
63 dagar kvar tills min andra hälft, Emelie Pollack, blir 20 år gammal.
75 dagar kvar till Düsseldorf och FedCon.
153 dagar kvar till Sverigepremiären av Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.
256 dagar kvar tills Björn Ehrby kan säga att han är halvvägs till 40.
314 dagar kvar till Julafton.


//Johanna, ingen annan.

Jag:

  • Har beställt biljetten till FedCon! Då blir det alltså Düsseldorf den 28:e April, och Europas största Star Trek konvent. Jag håller på att dö av längtan tills dess, och fler uppdateringar lär rulla in angående FedCon, förutsatt att jag inte dör, det vill säga.
  • Läser fem böcker samtidigt, varav tre är Shakespeare och en är avancerad Engelsk grammatik.
  • Lär mig Tyska via Livemocha, vilket går förvånansvärt bra. Jag har bara hållit på i lite mer än 24 timmar, men har redan en ganska stark grund i bagaget. Det ska dock tilläggas att Tyska är ett relativt enkelt språk att lära sig när man är flytande två germanska språk (visserligen är Engelska en egen liten subkategori av germanska språk, men det härstammar ju faktiskt ifrån Anglo-Saxon från början. Utan dess Franska influenser skulle det förmodligen klassas som ett lika germanskt språk som exempelvis Svenska).
  • Längtar till slutet av månaden, så pass mycket att jag snart inte klarar av detta längre. Inte nog med att jag fyller 20 år (och jag har kompisar som kommer ner för att fira dagen med mig); Göteborgs Sci-fi Mässa är dagarna direkt efter! Jag skulle inte kunna längta mer, känns det som.
  • Har kommit snart halvvägs in i säsong 3 av Star Trek Enterprise, och till min förvåning börjar jag gillar Lt. Cmdr. Trip mer och mer. Visst, han är svår att inte gilla, men har börjar komma farligt nära att nästan vara ett hot mot Lt. Reed's förstaplats i mitt hjärta. Sjuka grejer är vad det är. En sjukt bra serie är också vad det är.
  • Är ledig imorgon, men måste ägna hela dagen åt att läsa 50 sidor B-kurs grammatik. Visst är grammatik intressant, men hardly så pass att man vill spendera sin lediga dag med det.



//Johanna, ingen annan.

RSS 2.0