Uttråkad, rastlös och allmänt sysslolös.

Idag har jag varit ledig, vilket jag antar är någonting man sällan klagar på.
Dock finns det fem stora nackdelar, för mig, med att inte gå i skolan:

1 - Jag lagar middag alldeles för tidigt, så kvällens hungerkänslor gör sig påminda mycket tidigare än normalt.
2 - Jag blir rastlös. Seriöst, det finns ju ingenting att göra när man är ledig, förutom att glo runt på typ Wikipedia.
3 - Om jag vill lära mig någonting så måste det tyvärr ske på eget initiativ, och eget initiativ är enklare att skriva om än att faktiskt utöva i praktiken.
4 - Det finns så mycket tid över då man inte gör någonting, att man börjar äta, bara for the hell of it. Jag är en sådan människa som har mina stunder då jag inte gillar att äta framför folk, vilket är positivt för midjemåttet, men det funkar bäst på skoltid, då jag faktiskt träffar folk och är relativt social.
5 - Man sitter och lyssnar på Keane, stirrandes på en urslö torrent i BitLord. Så roligt har jag när jag är ledig.

Men men, nog om hur uttråkad jag tenderar att bli.

Så, vad har jag gjort idag då som har varit så sanslöst roligt? (nej, jag släpper inte ämnet så lätt).

Jag har tvättat... Ha... Ha... Så kul är det.

Sen har jag fastnat på någon internetsida där man kunde läsa om massmördare...

Sen tvättade jag lite till.

Och nu sitter man här, funderandes på om man ska dra ner till ICA lite snabbt och köpa bröd och sånt. Låter roligare än att stirra på BitLord, men jag vet i ärlighetens namn inte om jag orkar.
Men men, den som lever får se, eller hur?


//Johanna, ingen annan

En Onsdag.

Självklart får man sömnproblem för att man ska upp tidigt, så när klockan ringde vid 08.45 imorse så var jag inte vare sig pigg, alert eller glad. Definitivt inte glad. Men men, jag fick kämpa mig igenom tröttheten och pallra mig till spårvagnen ändå, och väl i skolan så piggnade man la till lite, men inte var det på grund av grammatiklektionen i alla fall.
Grammatikföreläsningarna är relativt intressanta och värda, men våra så kallade "workshops", där man basically sitter och gör uppgifter man likaväl kan göra hemma, de går man endast på för att få närvaro.

Hur som helst så klarade jag mig igenom grammatiken i alla fall, och sen blev det (i stället för fika) en lunch i kafeterian med killarna från grupp 3. Det blev både god mat och ett gäng härliga skratt, vilket alltid är tacksamt.
Fikan skulle vi se till att klämma in nästa vecka istället. Det tackade jag hjärtligt för, och informerade om mina fika-abstinensbesvär. En hel vecka utan fika borde vara olagligt, nästan.

Sen tog jag mig en snabbis (jag vet) på Konsum och ICA innan jag åkte hem. Jag hade trots allt slut på rödbetsallad, majs, vitlökssås och pasta, vilket är det enda jag har ätit till middag i snart en månad. "Variation"? Vad är det?

Ja, och nu sitter man här, sysslolös och osocial, väntandes på att ett "nytt" (säsong 2) avsnitt av LOST ska vara färdignedladdat. Men ett internet som laddar ner 10 % på en timme så är det en bedrift i sig att jag har hittills har lyckats ladda ner ens 12 avsnitt (tekniskt sett 11.5, eftersom det 12:e står på 53.2 %... Bajs).


//Johanna, ingen annan

Ett fonetiskt underverk.

Det kan inte bara ha varit jag som lagt märke till denna rysligt välgjorda alliteration?

"... it feels just like I'm falling for the first time" ("Falling for the first time" - Barenaked Ladies)

Fe - Fa - Fo - Fi

Jag är redan från början svag för även de mest simpla av alliterationer, men detta är praktiskt taget ett litet lingvistiskt mästerverk, i min åsikt.

Sen skadar det ju inte att resten av texten är sanslöst härlig, så som:

- "I'm so sane it's driving me crazy"
- "I'm so done, turn me over"
- "Anyone perfect must be lying"

Kom igen, vad finns det inte att gilla?


//Johanna, ingen annan

En allmän upplysning.

Minimalistiskt här sedan länge varit en stor trend, och jag väljer att skylla min bloggs sparsamt kreativa design på den, och vi kan la i framtiden fortsätta låtsas att jag har försökt mitt bästa med att vara hipp och fashionabel, istället för att helt ärligt erkänna att jag suger på kodmallar, designer och allt därtill, eller?


//Johanna, ingen annan

Det tog inte lång tid...

Ännu blir ni inte av med mig.
Sa jag inte att jag skulle skriva om roliga saker också?
Precis.

Roliga saker at the moment är bland annat att jag trivs som en fisk i vattnet på min utbildning/kurs.
Inte nog med att jag hänger med i undervisningen: Jag har skaffat mig nya bekantskaper också, och det är ju aldrig fel. Angående dessa nya bekantskaper så är det planerat att gå och fika imorgon (Herre Gud, vi bor ju i Sverige. Självklart måste man fika regelbundet!), men jag vet inte hur det blir med det, eftersom fika-gänget inte slutar samtidigt, dessvärre. Hoppas dock på en fika imorgon. Man har ju inte fikat på snart 7 dagar, och senaste gången jag kollade så var 7 dagar en evighet i fikasammanhang.

Andra roliga saker att berätta om?
Jo, jag har gjort en massa saker, men många av dem är nog inte så dödligt intressanta att läsa om dessvärre, eller särskilt roliga, och det var "roligt" som var utlovat, eller hur?

Ska jag berätta några riktigt roliga saker som hänt mig på senaste då?
Ok.

- Första resan jag tog med mitt nyinköpta spårvagnskort var åt fel håll. Dum som jag är så hoppade jag på spårvagnen med rätt nummer, men funderade inte en sekund över åt vilket håll den gick. Smartskaft, här har ni mig.

- Jag såg en man som gick och sjöng öppet på gatan för sin bebis i barnvagn här borta i Majorna. Det finns härliga människor här i världen, det är ett som är sant.

- En av mina lärare hade en föreläsning för oss om poesi, och något av det första han gör är att börja en mening med att hålla upp en stol inför klassen och säga: "This is not a poem. This is a chair". Har för mig att det i sammanhanget var någonting om att saker kan verka vara någonting för någon, men någonting helt annat för någon annan, som att en vanlig människa bara ser en stol, medan en snickare (förmodligen en smått fanatisk sådan) ser ett konstverk.

- Ett annat citat från en av mina föreläsningar kom från en av mina grammatiklärare. Jag vet, nu tror säkert många att det är omöjligt att ha kul på en grammatikföreläsning, men då har ni dragit förhastade slutsatser om ämnet. Min lärare pratade nämnligen om hur elever har en tendens att ha mest svårt för ett språks grammatik, då det mest är tragglande av facktermer och sånt, och sa då att "Grammar is like a battlefield". Det kändes bara så härligt överdrivet, helt enkelt.

Ja du, roligt kan man ju inte ha 24 timmar om dygnet, och självklart har jag stött på många fler roliga situationer och händelser än dessa, men jag har ett ord för vad jag känner om att skriva mer just nu: Orka.

//Johanna, ingen annan

Greetings

Så, här har ni då min relativt blygsamma blogg.
Jag vet att det måste vara en enorm omställning för er som är vana vid min andra blogg, men saken är den att den här bloggen är vad jag skulle vilja kalla, well, en aning mer läsvänlig.

Ok, jag kanske får förklara mig där.
Min andra blogg är väldigt random (och nu menar jag väldigt), medan jag tänkt (försöka) hålla denna blogg lite mer... Hur ska jag säga det?... "Vuxen", I suppose.

Jaja, nog om detta. Mer om mig (mitt favoritämne, som ni snart kommer att märka, om ni inte redan har det).
Jag studerar språk vid Göteborgs Universitets Humanistiska Fakultet, vilket jag förmodligen kommer att komma tillbaka till i framtida inlägg (jag sa ju att jag skulle hålla det vuxet, eller hur?).
Mina akademiska planer ser ut som så att jag inom de närmsta 3-5 åren siktar på att ha en Kandidatexamen, med Engelska/Svenska/Franska som huvudämne, för att sedan kunna söka in på Översättarprogrammet på Mastersnivå här i Göteborg.

Men asså, det här blev ju knappast roligt alls...

Äh, ni får tåla det. Jag orkar inte radera texten. Mental förslappning gör det så enormt ansträngande att högerklicka, så ni får ursäkta mig för detta tråkiga inlägg. Jag får la skriva om roligare saker nästa gång, eller?

En avslutande bild på Humanisten (min del av Universitetet, vilket ligger splittrat genom så gott som hela staden)


//Johanna, ingen annan

RSS 2.0